top of page
f918b476-a2ed-4688-89c8-5eaeaafa16a1.jfif

Project
kindertehuis

Net buiten Chennai is een stuk land gekocht. Hier wordt gebouwd aan twee gebouwen waar 90 tot 100 kinderen kunnen wonen. Eén gebouw voor de jongens en één gebouw voor de meiden. 

Het doel.

De droom van het echtpaar is om een kindertehuis te bouwen voor 90 tot 100 kinderen. In twee aparte gebouwen kunnen straks 50 jongens en 50 meisjes wonen. Hiervoor hebben ze een groot stuk land gekocht, waar  ze al hun eigen geld ingestopt  hebben. Het eerste gebouw staat er al en ze zijn begonnen met het tweede gebouw. Daarnaast zijn ze met verschillende echtparen in gesprek. De bedoeling is dat er een echtpaar bij de kinderen gaat wonen om het vaste gezicht voor de kinderen te zijn. Ondersteunend zullen er nog verschillende andere  mensen worden aangenomen, die ook zullen helpen om deze kinderen te begeleiden. Het is de bedoeling dat op hetzelfde terrein ook een school en een medisch hulppost komen. De kinderen kunnen dan veilig op het terrein blijven en alle nodige hulp krijgen.

               

Om het tehuis blijvend te kunnen bekostigen is het idee om dit project zoveel mogelijk zelfvoorzienend maken. Zo is er al een grote groentetuin aangelegd, waar kinderen kunnen leren om deze te verzorgen en waar ze van kunnen eten. Ook zal het medisch hulppost voor het dorpje voor de buurt bereikbaar zijn. Daarnaast is het plan om later een hostel op te zetten waar mensen tegen een bepaalde prijs kunnen verblijven, die rust nodig hebben.  

               

Voor alle kinderen die in het kindertehuis komen wonen, zoeken we een sponsor. De sponsor betaalt eten, school en kleding voor de kinderen. Hierover meer onder het kopje 'Sponsor een kind'.

bottom of page