top of page
Photo-4.jpeg

Wie zijn
wij?

Hoop bieden aan hen die dat niet hebben. 

Dat is onze missie voor de straatkinderen in Chennai, India!

Geschiedenis.

Geholpen 

kinderen.

Bachcha (zeg: Batja) is het Hindi woord voor ‘kind’. In Chennai, India, leven veel kinderen op straat of in sloppenwijken. Ieder kind heeft zijn eigen verhaal, maar vaak zijn er overeenkomsten in deze verhalen. Vaders die hun gezin verlaten of verslaafd zijn aan alcohol en/of drugs. Moeders die voor het gezin zorgen en daarom vaak de hele dag aan het werk zijn, zodat ze eten kunnen kopen. Dan moeten ze natuurlijk wel werk kunnen vinden...

 

En de kinderen? Sommige kinderen gaan naar school, maar de meesten werken om te kunnen eten of zorgen voor het gezin. Ze zwerven op straat in de hoop iets te kunnen verdienen. Zonder bescherming kan dat erg gevaarlijk zijn. Er lopen vaak mensen rond die geen goede bedoelingen hebben met deze kinderen.

Ferry is in contact gekomen met een Indiaas echtpaar dat zich, samen met hun medewerkers, inzet voor deze straatkinderen en hun families. Ze helpen vrouwen werk te zoeken, proberen kinderen naar school te laten gaan en hen zelfredzaam te maken. Wanneer het gevaarlijk wordt voor de kinderen of hun familie, doet dit echtpaar er alles aan om hen in veiligheid te brengen en ze zo nodig medische hulp te bieden. Ze staan dag en nacht voor hen klaar.

Dit echtpaar, dat vanwege veiligheidsredenen niet bij name wordt genoemd, is begonnen met de bouw van een kindertehuis. Zo krijgen de kinderen de kans om in een veilige omgeving te mogen opgroeien en naar school kunnen gaan. Hierdoor krijgen deze kinderen hoop en een toekomst!

Non-profit.

Stichting Bachcha is een non-profit organisatie en wordt bestuurd door vrijwilligers. Wij zijn nauw verbonden met dit echtpaar en sturen geld, waarmee zij zich met hun team blijvend kunnen inzetten voor de straatkinderen in Chennai. Daarnaast gaan we jaarlijks op eigen kosten  langs om te kijken bij de projecten. Als we daar zijn helpen we op dat moment ook zelf mee met de diverse projecten voor deze kinderen.

Missie & Visie.

De missie van Bachcha is om toekomst te bieden aan kinderen die nu geen toekomst hebben in Chennai, India.

Door nu te investeren in de toekomst van deze kinderen, is de verwachting dat deze kinderen later de zorg voor hun familie op zich kunnen nemen. Dat doen we door te voorzien in de basisbehoeften van de kinderen en hen ondersteuning te bieden om zelfredzaam te worden en hen de mogelijkheid te geven te kunnen investeren in hun toekomst. Deze kinderen willen we zowel emotionele als fysieke veiligheid geven.

Hoop bieden aan hen die geen hoop hebben, dat is waar Bachcha voor staat!

bottom of page