top of page
Photo-6.jpeg

Wat 
doen we?

Verschillende projecten zijn opgezet in samenwerking met het echtpaar in India. Deze worden gefinancieerd vanuit Stichting Bachcha. 

Projecten.

We hebben al 6 projecten mogen opzetten vanuit Bachcha. Er zijn verschillende kortdurende projecten, zoals voedselpakketten uitdelen tijdens de lockdown vanwege COVID-19. Ook hebben we projecten voor meerdere jaren, zoals het sponsoren van kinderen en het bouwen van een tehuis voor deze kinderen. 

Wilt u ook deze kinderen helpen? Een gift kunt u geven via onderstaande gegevens:

NL98 ABNA 0573 5089 68 

t.n.v. Stichting Bachcha 

o.v.v.: naam project 

Wilt u een kindje of Bachcha voor langere tijd sponsoren? Neem dan contact met ons op!

De organisatie is in bezit van een ANBI-status, waardoor uw giften ook aftrekbaar van de belasting zijn.

Elk kind heeft behoefte om op een veilige plek op te groeien, elke dag eten te krijgen en onderwijs te volgen. Door een kind te sponsoren wordt in deze basisbehoeften voorzien. Indirect wordt dan ook de hele familie gesponsord, omdat er dan eten is en er gewerkt wordt aan een toekomst waarin het kind later ook voor de familie kan zorgen. 

Kerstproject 'Make a smile' 2019

In 2019 hebben we rond Kerst het project ‘Make a smile’ opgezet en hebben we een glimlach gezien op vele gezichten van vrouwen met kinderen. Tijdens een Kerstdienst met een maaltijd, muziek en ruimte voor toneelstukjes en dansjes hebben we feest mogen vieren. Bij het naar huis gaan, kregen ruim 100 kinderen een schoenendoos met kleding, praktische spullen als een tandenborstel, schoolspullen en wat speelgoed.

De droom van het echtpaar in India is om een tehuis voor de straatkinderen te bouwen waar ruimte is voor ongeveer 90 jongens en meisjes. Het is hun verlangen om een plek te creëren waar kinderen de kans krijgen om veilig op te groeien, onderwijs te volgen, medische hulp te krijgen, als dat nodig is, en een beroep kunnen leren, zodat ze later hun eigen geld kunnen verdienen. Door dit tehuis voor een deel zelfvoorzienend te maken met een groentetuin, hostel en winkel is het niet geheel afhankelijk van giften. Ook is dit een praktijkervaring voor de kinderen. 

Kerstproject 'Make a smile' 2020

Vanwege het grote succes en de vele vrolijke gezichten van vorig jaar is er met Kerst 2020 weer een Kerstdienst georganiseerd. Met veel dans, muziek en toneelstukjes was het weer een groot feest. Ruim 60 kinderen kregen een cadeaupakket met speelgoed, praktische spullen, kleding en eten. 

Veel mensen hebben meegebouwd aan het jongensgebouw. Hier staat het skelet van overeind. Door de bakstenenactie zijn er ruim 7.000 bakstenen gedoneerd en kunnen we verder bouwen aan het gebouw. Hierna gaan we verder met het afwerken van het gebouw.

Het meidengebouw staat al overeind. 

Voedsel-pakketten uitdelen

COVID-19 heeft ook veel opschudding in India veroorzaakt. Chennai is van maart tot en met augustus 2020 in volledige lockdown geweest. Veel mensen op straat konden niet meer naar buiten en mochten dus ook niet werken. Het kopen van eten en andere basisbehoeften was dus niet mogelijk. Tweemaal hebben we een actie gehouden door voedselpakketten aan gezinnen uit te delen, waarin zowel eten als medicijnen zaten. Zo konden families de lockdown overleven.

In de praktijk.

website4.jpg

Kom in actie!

En geef deze kinderen een toekomst!

bottom of page